Home Туристически маршрути Маршрути към „Пътешествие по вода“ Риболовна фиеста

Риболовна фиеста

Тази фиеста е за тези, които обичат да се наслаждават на спокойствието на природата като ловят риба, разхождат се с лодка, правят пикници и къмпингуват или просто отмарят до чисти и студени води.

Източните Родопи са гъсто прорязани от реки и езера. Тук се намират едни от най-красивите и големи язовири в България – яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. Това дава възможност на професионални и любители риболовци да прекарат своята почивка сред незабравимата природа и да си тръгнат с богат улов.

Река Върбица е богата на черна мряна, скобар и речен кефал. През пролетта и лятото много любители на риболова я посещават за спортен риболов или просто да се насладят на тишината на природата и ромоленето на водата.

Река Арда е най-пълноводната в Родопа и тече през красиви и дивни райони, образувайки каньон с много меандри. По стръмните и непристъпни склонове на Арда са накацали десетки селца, в които къщите са с уникална архитектура, а в долината се намират останките на десетки тракийски и византийски крепости. Реката осигурява отлични условия за кану-каяк, къмпинг и риболов на различни видове речна риба.

Язовир Студен кладенец е най-живописното водно бижу на Източните Родопи, заобиколено от едни от най-атрактивните природни територии. Язовирът се вие в красиви меандри покрай заоблените била, крие романтични заливи и весели водопади. На южния му бряг, в ДУ „Студен кладенец“ се наблюдават елени, сърни, диви коне и зубри.

Остави коментар

Коментари

SIMILAR ARTICLES