Home Туристически продукти Пътешествие по вода

Пътешествие по вода

Голямото разнообразие на природни забележителности, съхранената природна среда, многобройните водни ресурси и интересните археологически обекти и културно-исторически паметници превръщат района на Момчилград-Кърджали-Крумовград-Кирково в един от най-завладяващите туристически региони в страната.

Водите в Родопите са източник на живот, не само за местното население, но и за растителния и животински свят. Водите са притегателно място за всеки турист през топлия сезон, целогодишна любима дестинация за екотуристите и извор на енергия за любителите на водните приключения.

На територията на дестинация Източният свят на Родопа планина се намират язовирите Кърджали и Студен кладенец, изградени по поречието на най-голямата река Арда. Тук са още притоците на Арда – Върбица и Крумовица, Перперешка река, Буюк дере и др.

От 2011 г в рамките на град Кърджали е изградено хидросъоръжение, превърнало градската част на река Арда в канал и наречено „Водно огледало“. В близост до него се намира единствената чаплова колония в България, гнездяща в рамките на населено място.

Източният свят на Родопа планина е Вашата дестинация за екзотични и незабравими преживявания.

Маршрути

0 1114
Тази фиеста е за тези, които обичат да се наслаждават на спокойствието на природата като ловят риба, разхождат се с лодка, правят пикници и...

0 863
Водите в Родопите са източник на живот, не само за местното население, но и за растителния и животински свят. Водите са притегателно място за...

Остави коментар

Коментари