Home

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Балкански фестивал на турския фолклор

юли 27, 2015 @ 8:00 pm - авг. 5, 2015 @ 5:00 pm

През 2015 г Балканският фестивал ще се състои от 27 до 29 юли 2015 г. Това е 9-тото издание на фестивала – тази година с представители от България, Турция, Гърция, Македония, Румъния и Азербайджан. Освен танцово и певческо изкуство, тазгодишният фестивал ще има и лирична нотка – ще участват редица поети, които ще представят творчеството си пред широката публика. Повече инфо на сайта на община Кърджали: http://www.kardjali.bg

Международният фестивал на балканския фолклор е традиционен за Община Кърджали. Провежда се на всеки две години от 2005 г насам, с участието на фолклорни групи от пет страни – Гърция, Македония, Турция, Румъния и България. В рамките на 7 дни се организират концертни програми в 6-те общини на област Кърджали.

На Балканите съжителстват хора от различни националности, етноси и религии. Балканският фестивал на турския фолклор е едно послание на всички тях за толерантност. Чрез музика и изкуство участниците преодоляват различията помежду си и създават истински приятелства. В рамките на една седмица през юли месец регионът на Кърджали се отваря за всички, които носят със себе си духа на разбирателството, толерантността и човеколюбието.

Остави коментар

Коментари

Детайли

Начало:
юли 27, 2015 @ 8:00 pm
Край:
авг. 5, 2015 @ 5:00 pm
Събитие Тагове:
, , , ,

Организатор

Община Кърджали

Място

Кърджали – Момчилград
Момчилград, Кърджали Bulgaria + Google Map
Телефон:
0888 555 555

Остави коментар

Коментари